woensdag 28 augustus 2013

26-8-2013 Faro

Vandaag rijden we van Faro tot Vila Real de Santo Antonio.
Daar is de grens met Spanje. Fred was hier vroeger ooit geweest en wilde nog eens kijken waar ze vroeger met een veerpont over de rivier naar Spanje overstaken.

Onderweg stoppen we bij Fusera. Een aardig groot kustdorpje, iets voorbij Faro.
Het is ca. 11 uur en nog aardig bewolkt. Toch staan er flinke rijen voor de boot die de standgangers vervoeren naar het wiite zand. De kust is  hier natuurgebied en heet Ria Formosa. Van Faro tot aan de grens met Spanje kun je alleen met een boot naar het strand, men vaart dan eerst een half uur door geulen en slikgebied voordat je bij open zee aankomt. 

Wij vervolgens onze route naar de grens met Spanje. Het is een lelijk rommelige streek van de Algarve. Niet echt mooi om een vakantie te plannen aan dit stukje Portugal.
Uiteindelijk houd de weg op en staan we aan de rivier. 
Inmiddels is er een snelweg met brug over de rivier voor doorgaand verkeer naar Spanje  en het veerpontje is nog voor een enkele lokale auto te gebruiken.
We keren om en rijden naar Cacela Velha. Mooi uitzicht over de Ria Formosa.
In het dorpje met veel schattige witte huisjes, is weinig te beleven, terwijl er toch veel bezoekers (lees toeristen) langskomen. Opeens ook weer een pleintje met moderne kunst.
We rijden dan maar weer verder. Uiteindelijk komen we in Tavira. Een grote stad met veel winkels en toeristen.Je kunt er leuk wandelen en uiteraard een Kasteel bezoeken.

Het wordt steeds mooier weer en stoppen bij ons Praia de Faro.
Parkeren onze auto helemaal aan het stand. Zwemmen in zee en bakken in de zon.
s'avonds eten we in de oude stad van Faro.
Een mooi restaurant maar het loopt helemaal vol en dat kunnen de obers niet meer bolwerken. We rekenen dan maar snel af en nemen nog een drankje in O Castello voordat we lekker gaan slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten