zondag 11 augustus 2013

11-8-2013 van Quarteira naar Lagos

Vandaag gaan we een nieuwe plek opzoeken. Het benauwde hotelletje Triangle was wel grappig maar erg warm. We plannen via booking.com een overnachting in Lagos. Nu maar hopen dat we er komen met openbaar vervoer. Op zondag rijden niet alle bussen en treinen.
We zetten de wekker op half 8. Fred zijn nokia gaat af en Eveline mag als eerste onder de douche. Ik ga me aankleden en pak mijn horloge. Potjan...het is pas 7 uur. Die suffe Nokia heeft zijn Portugeese tijd nog steeds niet gevonden.
Alla, dan maar een ontbijtje op straat zoeken (in het hotel begint ontbijt pas om half 9), en we genieten van een heerlijke,pasterelli met goede koffie. Half Quarteira is al wakker en de koffieshop zit helemaal vol. Te vroeg lopen we naar het busstation en kunnen meteen op de bus naar Albufeira, overstappen op weer een Eva-bus naar Lagos en om iets over twaalf zijn we er al. 
In Lagos pakken we een taxi die ons naar het appartementen complex Canavial brengt.
Een prachtige plek met prive tuin en bijna prive zwembad
Lekker luieren in de tuin en om 6 uur naar praia de Mos. Je hebt hier prachtige standen tussen de rotsen en een hele schone zee. Om 6 uur is het nog bloedheet. In een krant stond dat de temperaturen op het stand opliepen tot 41 graden. We geloven het meteen. Om half 8 is de zon achter de rotsen verdwenen. De 2 restaurantjes zitten vol dus nemen we een snelle snack. 
Het appartement ligt in een wijk met super moderne huizen. hoezo recesie, hier zijn de miljoenen voor Portugal geinvesteerd.
we hebben er al een mooie bungalow uitgezocht. 
Bij de studio nemen we een zelfgemaakte oplos nespresso. Het koelt lekker af en met de krekels op de achtergrond (en blaffende honden) nog een drankje op eigen terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten