dinsdag 13 augustus 2013

13-8-2013 Lagos

We blijven nog 1 nachtje langer in Canavial apartement  maar moeten dan wel van kamer verhuizen. Onze spullen worden verhuist als wij lekker naar het strand : plaia la porta de Mos gaan . Het is toch even mooi als de andere stranden dichter bij en een stuk rustiger als,de stranden bij het stadscentrum.
Het zeewater is vandaag echt azuur blauw. We lopen nu naar rechts en de rotskust is adembenemend, in de zee dobberent en genieten van de zon, boekje lezen, stukje wandelen langs het strand, deze plek is tot nu toe het beste stukje strand wat we in de Algarve hebben bezocht.
Er komen verschillende mensen met modder ingesmeerd. Ze nemen een steen en halen slik uit de rotsen, smeren zich in en laten de klei opdrogen, bizar gezicht.
Ook is er een mooie rotskust met veel keien, een mens is creatief of zen.
Prachtig gezicht , Fred heeft ook zijn bijdrage geleverd.
Ook kwam ik,erachter dat Portugees wel lastig is om te lezen maar je kunt misschien toch wel een beetje je best doen.
De Jus'd'Orange uit de  supermarket die we 2 dagen geleden kochten was erg wrang en sterk van smaak. Ik had het restje meegenomen naar het strand. Eens rustig de portugeese etiketten aan het lezen en toen bleek dat we pure onverdunde limonade bij het ontbijt hadden gedronken. 
Het was een heerlijke stranddag, en eigenlijk is het jammer dat we weer verder willen,,maar Lissabon lokt, we gaan eten bij een Portugesche kantina met vriendelijke bediening. Het is echter wel erg veel vlees, en de portugeese wijn  valt zwaar. Dat wordt lekker slapen vannacht.
Bij het appartment weer even de blog bijwerken en een hotel in Lissabon boeken, het wordt een appartement in de oude stad, altijd weer een verassing waar je terecht komt.
We hebben nog een flesje vinho verde, heel lekker wijntje .






Geen opmerkingen:

Een reactie posten