woensdag 28 augustus 2013

25-8-2013 Faro.

We hebben wel iets beter geslapen maar toch nog heel warm, we kunnen voor de komende dagen een kamer met airco krijgen. Pakken alles in en zetten de koffers bij de receptie. Halen op de luchthaven een huurauto en rijden de bergen in. Serra do Caldeirao. Eerst een kasteel in Salir, valt een beetje tegen. De lonely planet vond het 1 van de mooiste plaatsjes van de Algarve. Wij vonden het niets.
Dan naar Alte, daar heb je verschillende fontes, traditional  water taps and streams, de plaatselijke bevolking is op deze warme zondag  volop aan het zwemmen, piknicken etc. 
Leuk om dit eens te aanschouwen. 

We rijden dan verder naar Silves, een stad bovenin het gebergte, heeft een Castello die je gezien moet hebben. Zeker grappig gedaan. De oude kasteelmuren staan er nog en binnenin heeft men een groot gedeelte met moderne tegels ingericht en een restaurant gemaakt. We eten een baquette. 
Om Silves te verlaten moet Fred nog een flinke aantal toeren uithalen. De gloednieuwe Clio met 4000 km op de teller red het uiteindelijk wel maar de kleine nauwe straatje steil omhoog en steil naar beneden hebben het ons moeilijk gemaakt, we kwamen steeds verder in het doolhof en soms konden we niet verder. Dan weer stukje in de achteruit. 
Gelukkig geen deuken en heelhuids weer het dorp verlaten.
Dan rijden we naar het strand van Quartaira, we weten pecies waar je je auto kan parkeren en het lekkerste stukje strand te vinden.

Handig als je de plaatsjes aan deze kust al eens hebt bezocht. We eten bij onze Antionio, een gezellig tentje. 
Het is een leuk vakantieoord, op straat is altijd wat te beleven. Deze avond de plaatselijke Klepperman van Elven, met traditionele dans. Toch moeten we weer terug naar ons hotelletje in Montenegro-Faro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten