maandag 12 augustus 2013

12-8-2013 Lagos

Lagos heeft een prachtige kust met veel rotsmassief en mooie witte zandstrandjes. Er zijn 7 strandjes rond Lagos. gisteren waren we op Praia do Porto de Mos.Vandaag wilden we Praia do Canavial.
We liepen meteen fout en namen de route naar Ponta da Piedade. De Herbergier van ons appartement had deze wandeltocht zeer aanbevolen. Het was een leuke wandeling over  kleine paadjes en iedere keer weer een mooi uitzicht op rots en zee.
Deze rotskust staat overal op de toeristische folders van de Algarve. Bij Ponta da Piedade namen we een koffie en veel water, vervolgden onze route naar het volgende strand. Praia do Camilo. Prachtige baai, iets te klein voor alle badgasten, zeker als het vloed wordt, dan schuift de hele bevolking weer een stukje omhoog en steeds meer op elkaar, handdoek aan handdoek, je went er ook wel aan.
Om 4 uur hadden we genoeg zon en mensen gezien en liepen via de Mercado naar ons apartement.
Beetje chillen en douchen, om 8 uur liepen we naar het oude stadscentrum. lagos is een levendig stadje.
Veel gezellige restaurantjes hebben hun tafeltjes midden op de winkelstraat uitgestald
Wij kiezen een Indiaas restaurant, je ziet hier meer indaas dan pizza riaas in de stad. Tenminste dat denk ik waarschijnlijk,  pizza-voer is het laatste wat ik eet nl. geef mij maar iets Aziatisch. We nemen binnen een tafeltje en krijgen de heeerlijkse gerechten : suppa de dia, pasteitjes , pappadelas, tamrinde en muntsaus chicken tandori en chicken a la chef in niet al te pittige sausjes
Veel en lekker gegeten lopen we een rondje door de stad. Een wandeling naar boven naar ons logeeradres valt uiteindelijk ook wel mee.
De wind is vanmiddag opgestoken, zoals Fred al voorspelde, veel wind in Portugal en een koude zee, ( de zee valt alles mee maar de wind! is heftig) allles wappert maar het koelt ook lekker af. Na een fles Miateus rose in ons winderige tuintje vluchten we naar binnen , de warmte van onze kamer opgezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten