vrijdag 23 augustus 2013

21-8-2013 Van Nazare naar Porto

Om 10.50 uur vetrekt de bus naar Coimbra.
In Coimbra hebben we een uur en nemen een Mac .Om 14.00 uur van Coimbra naar Porto.
We komen om kwart over 3 op het busstation van Porto aan en lopend door de stad zijn we al gauw in ons Hotel Pao de Acucar. 
Het hotel is  1 grote tenstoonstelling van jaren 50 voorwerpen, er is zelfs een museum en op de gang staan leuke antieke botsautotjes. Alle meubels zijn vintage, gelukkig wel een normale badkamer. Na een rustpauze verkennen we de stad, afwisseld vieze oude straatjes en dan weer prachtige gebouwen en parkjes. veel kerken en kasteeltjes.
Aan de rivier is het net Chersonissos en worden we, denken we , voor het eerst afgezet door een ober. €. 8,- voor twee biertjes is wel erg duur, we gaan eten in een nieuw hip ding, met orgimele oude Portugese gerechten. 
Alles is goed en lekker alleen mijn verschillende soorten vlees met bonen pakt een beetje anders uit. Het zijn stukken varkensmaag ( denkt Fred) en 2 mini stukjes spek.
Het toetje is wel weer lekker en maakt alles goed. Die Portugezen zijn super in gebak en toetjes.
Een stukje door de stad en we komen weer in de buurt van ons hotel. Daar zijn een paar straatjes  met allemaal barretjes. We nemen nog een drankje en zoeken ons bedje op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten