vrijdag 16 augustus 2013

15-8-2013 Lissabon

Ik haal een lekker vers broodje bij de buurtsuper, lees portugees niks winkeltje met  vers gesneden ham en kaas uit een pakje voor Fred. de vrouw laat trots zien dat dat haar zoon bij de ABN-AMRO in Nederland werkt, ze laat meteen een envelop zien met foto.
Na het ontbijt vertrekken we eerst naar het Castello van don Juan. Eigenlijk de top atractie van Liboa naast onze deur. Er is nog bijna geen rij dus meteen een kaartje kopen en het kasteel bekijken. Je hebt prachtig uitzicht over de stad.
Daarna nemen we de hop-on hop-off bussen,
eerst rondje rood en dan stukje blauwe lijn. Lissabon is,een erg grote stad leren we en uiteindelijk stappen we uit bij het Wereld expo,1998 .
Veel aparte bouwconstrukties. 
Uiteindelijk stoppen we om 6 uur met onze busritjes en strijken we neer op Largo do Carmo, een gezellig plein.
Er is van alles te zien, ook het buro van de GNR is hier met het inhalen vn de vlag wordt een heel spectakel opgevoerd.
Veel bier om het vocht weer aan te vullen , het was vandaag wel 36 graden. Eigenlijk veel te warm om een stad te verkennnen. Gelukkig koelt het wel af in de avond. We gaan om 8 uur iets eten, als je later komt zit alles vol, lekker gegeten.
Uiteindelijk vinden we. De lift, waarvan Fred dacht dat het een trein was. Erg ingewikkeld maar er is een lift gebouwd midden in de stad om van een laag gedeelte in een hoger gedeelte van de stad te komen. 
S'Avonds laat staan er nog steeds mensen in de rij om een ritje met deze beziendwaardigheid te maken. We lopen weer de berg op naar ons pitoreske plekje in de wijk Castello.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten