zondag 18 augustus 2013

18-8-2013 Nazare

We worden nog net op tijd wakker voor het ontbijt.
Het is helemaal mistig in Nazare, daar waren we niet voor gekomen.
We gaan maar eens lekker douchen, badderen en wassen, en het vuil van Lissabon wegspoelen, ook even tijd om mijn blog goed bij te werken. En mijn kniewond te laten drogen, zoals de apotheekster had voorgeschreven, de zalf heeft zijn werk goed gedaan.
Om half 1 klaart het op, een strak blauwe lucht.
Vanaf het balkon op hotelkamer zien we het treintje  op en af gaan.
We lopen door het dorpje en langs het strand, lekker klimaat, en gezellige straatje.
Op het strand staat nog de vis te drogen, s' middags komen de vrouwtjes en verkopen de vangst direct van de droogborden.


Als lunch nemen we een koffie en gebak/koek in de pastarelia.
En daarna lezen en luieren op het strand. Het is zondag en alle portugezen staan te kakelen aan de kustlijn, terwijl de kinderen in de hoge golven springen. Zwemmen kun je hier niet, de zee is en veel te koud en veel te hoge golven.
S, Avonds zoeken we het restaurant Maria do Mar op.
Het staat nr. 2 op de score van tripadvisor. We verwachten dat het vol geboekt is maar Maria roept dat er zo een tafeltje leeg is. 
Binnen is het een gezellig spectakel. Maria zingt mee met de Fado muziek en huppelt langs alle klanten, ze spreek een beetje Nederlands, is ooit 11 jaar lang met een Nederlander geweest maar over is over, ze runt het restaurant met alleen vrouwen, het eten is lekker en de sfeer is alsof je hier al jaren klant bent, zo hartelijk en welkom.
We wandelen nog een rondje boulevard, van alles te zien, zelfs een paar stiefkiekers. 

Slapen heerlijk in dit hotel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten