zaterdag 17 augustus 2013

16-8-2013 Lissabon

Vanmorgen eerst ontbijtje in onze loft. Het is een herrie in de straat (kinderen muziek, schreeuwende papas) terwijl we gisteren ochtend nog ons verbaasten over de stilte.
Onze eerste wandeling gaat naar het tegeltjes museum. Het is best een eindje lopen en natuurlijk zie ik weer een stoeprand over het hoofd en val ongelukkig op mijn knie. In het tegeltjes museum hebben ze geen eens een pleister of jodium, dus nog maar even afwachten. Ik koel een tijdje met ijs terwijl we een koffie gebruiken in het museum restaurant. Het is een heerlijke plek, lekker koel en 2 kofiie en 1 flesje water voor maar € 3,20. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Nette bediening, alles wordt keurig geserveerd. 
Het tegelmuseum is zeker de moeite waard om te bekijken en helemaal niet druk,,terwijl de Lonely Planet het zeker aanbeveeld, je hebt Lissabon niet gezien als je niet in het museum de Azulja bent geweest.

Allerlei tegelwerk is hier verzameld en weer keurig opgebouwd.
Het mooiste is eigenlijk wel een hele wand met Lissabon van voor de aardbeving.
Vanuit dit museum nemen we een taxi naar de Botanische tuin.
Lissabon is wel erg uitgestrekt en allerlei museums liggen ver uit elkaar. Als je alles moet lopen ben je zeker een uur bezig om van punt A naar B te gaan. 
In deze tuin is het ook weer erg rustig.
Genieten  is het wel van deze mooie plek  en het prachtig uitzicht over de Taag met de brug.
We nemen een lunch in de tuin en de pauwen lopen hier statig rond. 
Er zijn veel oude bomen en een heel labirint aan buxus haagjes. Verder gebeurt er weinig in deze tuin. 
We lopen weer terug naar de Taag oever, onderweg laat ik mijn wond verzorgen door een hele lieve apothekers dame. We nemen bij de Taag een trammetje en komen weer in het centrum van de stad. 

Het lijkt wel op de Ramblas in Barcelona, maar hier allemaal terrasjes met snelle free Wifi, en dat komt goed uit want we moeten nog een plek voor morgen regelen. Het wordt Nazare.Twee uur met een bus 
Het is pas 17.00 uur dus te vroeg om te eten. Eerst maar naar onze loft. Een Heerlijke plek midden in de stad. Vanmorgen een pak Sangria gekocht bij de buurtsuper (€1,60 voor een liter) het smaakt wel lekker. 

Om een uur of 8 zoeken we een plek om te eten, niet echt lekker en heel snel weer klaar. We nemen tram 28, is het kleine gele treintje wat dapper de heuvels optrekt rammelend pieperend en krakend. Dan komen we weer in een heel gezellig drukte, Nemen een Starbuck cappucino als toetje. 
Lopen terug naar onze loft en hebben ditmaal een rustige nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten